schildklier problemen - overzicht van schildklier problemen sites, verenigingen en informatie over schildklier problemen 

 

 

 

 

Zebra verkeerstheorie cd-roms - toets uw kennis met deze oefen cd-rom
Rijexamen doen?

 

schildklier problemen - Vindplaats.com


Ongemakken van een slecht werkende schildklier
Voor de een geldt "ieder pondje gaat door het mondje", een ander kan eten wat hij wil zonder een kilo bij te komen. Het lichaamsgewicht en meer nog de lichaamssamenstelling zijn afhankelijk van de stofwisseling. Dit is het gebruik van energiestoffen ten behoeve van lichaamsprocessen zoals de productie van warmte. Het schildklierhormoon stimuleert de stofwisseling. De activiteit van de schildklier kan per individu verschillen. Soms is de activiteit van de schildklier dermate laag of dermate hoog dat er lichamelijk klachten ontstaan.
De schildklier bevindt zich in de hals, aan weerszijden van het strottenhoofd. Hier wordt het schildklierhormoon gemaakt en afgegeven aan het bloed. De schildklier heeft voor de productie van het hormoon jodium nodig. Jodium zit in de voeding en wordt via de darmen in het lichaam opgenomen. Dagelijks heeft de mens ongeveer 60 mg jodium nodig. Onze westerse voeding bevat normaliter voldoende jodium. Een tekort aan jodium in de voeding komt eigenlijk alleen voor in ontwikkelingslanden in geval van extreme schaarste. Een ernstig tekort aan jodium kan leiden tot een verlaging van de schildklierfunctie. Vaak ontstaat er dan ook een zwelling van de schildklier. Deze zwelling of ‘struma’ kan enorm zijn. Vreemd genoeg kan na langdurig ernstige jodiumovermaat ook struma en verlaagde schildklierfunctie ontstaan.

Gewichtstoename bij trage schildklier
Geachte heer/mevrouw, Hoe komt het dat mensen met een te langzame schildklier aan gewicht toenemen? (dit wordt vaak gezegd in de volksmond). Het is toch zo dat als je goed bent ingesteld ook je normale verbranding weer terugkrijgt? Komt het toenemen van gewicht dan omdat je te moe bent om iets te ondernemen? Ik heb zelf een te langzame schildklier maar sport toch iedere avond (hardlopen) heb ik dan toch kans om aan te komen?

Schildklier medicijnen
Een goed werkende schildklier is belangrijk voor een goede gezondheid. Wanneer de schildklier teveel aan schildklierhormoon produceert, wordt gesproken over hyperthyreo´die. Wanneer de schildklier te weinig aan schildklierhormoon produceert, wordt gesproken over hypothyreo´die.
Het bedrijf Organon produceert Thyrax duotab en Strumazol.

Vragen over de schildklier
Een aantal vragen over schildklier problemen en de antwoorden van de apotheker op de site ziekenhuis.nl

Hypo maar niet Happy
In november 2001 is Hypo maar niet Happy opgericht, een belangengroep die opkomt voor mensen met hypothyreo´die. Directe aanleiding is de roep
om hulp van veel schildklierpatiŰnten die de website 'Hypo maar niet Happy' bezoeken. Deze site is in haar korte bestaan van bijna twee jaar ruim
56.000 keer bezocht en dit aantal neemt snel toe. Hypothyreo´die, ofwel verminderde of geen schildklierwerking, is een van de meest wijdverbreide chronische ziekten. In Nederland lijden zo'n 500.000 mensen aan enige vorm van schildklierstoornissen. Daarnaast loopt een groot aantal mensen onwetend en onbehandeld rond. Hypo maar niet Happy verzet zich tegen de opvatting dat hypothyreo´die eenvoudig te behandelen is. Heel veel mensen houden namelijk ernstige klachten, ondanks het feit dat ze volgens hun arts goed worden behandeld. Die klachten uiten zich ondermeer in vermoeidheid, geheugenproblemen, concentratiestoornissen, (post-natale) depressie, spier- en gewrichtsklachten en gewichtsproblemen. Niet zelden worden deze mensen beschouwd als psychisch probleemgeval, raken hun werk kwijt, of komen soms in de WAO. Ze belanden vaak ten onrechte in de periferie van de gezondheidszorg. Met een tijdige en goede behandeling kunnen veel mensen met hypothyreo´die echter volledig normaal functioneren. De bestaande patiŰntenorganisatie komt nagenoeg niet op voor hypothyreo´die-patiŰnten die geen gehoor krijgen bij hun artsen als de bestaande therapie faalt. Hypo maar niet Happy wil dat juist wel doen.

Schildklier forum BelgiŰ

CVS/ME: de behandeling een schildklierdeficiŰntie (hypothyro´die, hypothyreo´die)
Een groot aantal patiŰnten die op klinische gronden (gewichtstoename, vermoeidheid, lage lichaamstemperatuur, droge huid, brosse nagels, dun haar, obstipatie) door de huisarts werden gediagnosticeerd met schildklier deficiŰntie (hypothyroidie) maar waarvan het laboratoriumonderzoek een negatief resultaat aan gaf bleken wel degelijk te herstellen door een schildklier hormoonbehandeling. Dit onderzoek suggereert dat een klinisch onderzoek wat betreft hypothyroidie betere resultaten oplevert dan een laboratorium onderzoek. Het is daarom voor een patiŰnt verstandig om een arts te zoeken die naar de klachten kijkt die horen bij schildklier deficientie en minder naar bloeduitslagen en referentiewaarden en op basis van deze klachten bereid is te behandelen.

Hypothyreo´die en zwangerschap
Veel gestelde vragen over zwangerschap met een trage schildklier. Gefeliciteerd...je bent zwanger! Of het nu je 1e kind is of je 5e, zwanger-zijn is een geweldige en inspirerende tijd in je leven. Je hypothyreo´die verandert dat niet, al maakt het je zwangerschap iets meer gecompliceerd dan bij iemand zonder schildklierstoornis.

Candidiasis en schildklierproblemen
Velen hebben me geschreven met de vraag of er een relatie is tussen cadidiasis of chronische gist/schimmelinfecties, en schildklierziekten. Op een bepaalde manier is dit een controversiŰle vraag, omdat sommige artsen candida en candidiasis afwijzen en allergie voor candida (CSOM) bestempelen als een "modieuze" diagnose.

Schildklier kanker
In juni 2001 werd bij mij folliculair schildklierkanker ontdekt. Ik ben vervolgens op Internet gaan surfen en kwam weinig lotgenoten tegen. Uiteindelijk heb ik er een stel gevonden op de diverse schildklierforums. Aangezien er niet direct een groep is voor schildklierkankerpatienten en ik gemerkt heb dat daar wel behoefte aan is, heb ik deze site opgericht.

Schildklierstichting Nederland
De Schildklierstichting Nederland is een patiŰntenorganisatie voor mensen met een schildklieraandoening. De Schildklierstichting is opgericht in 1987 en stelt zich ten doel schildklierpatiŰnten te ondersteunen door middel van voorlichtingsactiviteiten, telefonisch advies en informatie en het organiseren van informatieavonden en -markten in samenwerking met ziekenhuizen en gezondheidscentra overal in Nederland. Alle activiteiten -inclusief de bestuurlijke- worden gedaan door enthousiaste vrijwilligers, vaak zelf schildklierpatient. Ook streeft de Schildklierstichting ernaar een volwaardig gesprekspartner te zijn voor overheid, huisartsen en specialisten en de farmaceutische industrie. De Schildklierstichting geeft eens per drie maanden het Schildklier Magazine uit.

Stichting Schild
Deze website is bedoeld voor ouders, familie, verzorgers en hulpverleners van kinderen met de ziekten CHT en CHP. De afkorting CHT staat voor Congenitale (=aangeboren) Hypothyreo´die (=tekort aan schildklierhormoon) . Dit betekent dus dat al bij de geboorte een tekort aan schildklierhormoon bestaat in het lichaam. Gevolg van dit tekort is het minder goed functioneren van de stofwisseling in de diverse weefsels en organen. Hoewel op iedere leeftijd hypothyreo´die kan ontstaan is het bijzondere van CHT, dat een langdurig ernstig gebrek aan schildklierhormoon bij pasgeborenen en zuigelingen kan leiden tot stoornissen in de hersenontwikkeling en dus kan resulteren in verminderde geestelijke en motorische vermogens.

Zink en schildklier
Zink is ook nodig voor een goed functionerende schildklier. Een trage schildklier kan veroorzaakt worden door een tekort aan dit mineraal. Vanwege deze functie is zink nodig voor de groei en kan tijdens de zwangerschap het risico van een kind met te laag geboortegewicht verkleinen.

Nederlandse verenging van Graves patienten
De oorzaak van de schildklierziekte van Graves wijst, na veel wetenschappelijk onderzoek in de richting van een stoornis in ons afweerapparaat (orgaanspecifieke autoimmuun-aandoening). In normale omstandigheden wordt de vorming van antistoffen tegen het eigen lichaam onderdrukt. Bij de ziekte van Graves gebeurt dat niet meer.

Schildklier aandoeningen - operatieinfo.nl
De schildklier is een vlindervormig orgaan dat in de hals op de luchtpijp is gelegen. De schildklier produceert hormonen die belangrijk zijn voor de regulatie van de stofwisseling. Voor de productie van die hormonen is de schildklier voornamelijk afhankelijk van een voldoende aanbod van jodium in het lichaam. In de directe omgeving van de schildklier liggen allereerst de nervus laryngeus recurrens ("de stembandzenuw"), zowel links als rechts. Tevens liggen direct tegen de schildklier aan, aan de achterzijde, een viertal bijschildkliertjes. Twee aan de linkerkant en twee aan de rechterkant op nogal wisselende plekken. De beide stembandzenuwen zorgen ervoor dat onze stembanden kunnen bewegen. Omdat er een geringe kans is dat de zenuw tijdens de operatie wordt beschadigd, wordt voor de operatie door de KNO-arts gecontroleerd of uw stembanden goed functioneren. De bijschildklieren zijn van belang voor de calciumhuishouding.

Schildklier en vitamine B12
De B vitamines behoren allen tot dezelfde familie, hebben echter ieder bepaalde eigenschappen. Samen zorgen ze voor de stofwisseling, het zenuwstelsel en het gedrag van de mens. De vitamines uit het B complex werken het beste als de hele familie bij elkaar is. Het zijn echte "samenwerkers". Als ze er alleen voor staan komt er niet veel van terecht, ze hebben hun broers en zussen Úcht nodig om de processen in het lichaam harmonisch te laten verlopen.

De Schildklier - E-gezondheid.be
De schildklier (glandula thyreo´dea) is een klier met inwendige afscheiding, bestaande uit twee ter weerszijden van de luchtpijp gelegen, met elkaar verbonden lobben, die zijn opgebouwd uit kleine, met een taaie vloeistof gevulde blaasjes. Er worden twee hormonen afgescheiden, namelijk thyroxine en trijoodthyronine, die een belangrijke invloed hebben op de stofwisseling van bijna alle cellen en weefsels in het lichaam.

Schildklier kanker - Medlook
Het verschil tussen een kanker (kwaadaardig)- of een goedaardig gezwel blijkt uit hoe de aandoening zich presenteert. Bij kanker is er sprake van ongeremde groei van cellen, zich uitend in ingroei in de omgeving, en uitzaaiing door het lichaam. Een goedaardig gezwel tast niet de omgeving aan en zaait ook niet uit.

Downsyndroom en trage schildklier
Een trage schildklier functie komt veelvuldig voor bij personen met DS. Dit komt vaak door een auto-immuunziekte van de schildklier. Zink suppletie blijkt een duidelijke verbetering van de schildklier functie te kunnen geven. Jodium, selenium, zink, magnesium, B vitamines, het aminozuur tyrosine en ook melatonine spelen een belangrijke rol bij de synthese van de schildklierhormonen. 


Vindplaats

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O |
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
Google
Web www.vindplaats.com

Home | Uw link toevoegen | Adverteren | Webhosting | Traffic | Email

 

Terug naar het hoofdmenu

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

(C) UGA MEDIA PUBLISHING