apotheek - overzicht van apotheek sites, verenigingen en informatie over apotheek 

 

 

 

 

Zebra verkeerstheorie cd-roms - toets uw kennis met deze oefen cd-rom
Rijexamen doen?

 

apotheek - Vindplaats.com


Apotheek Keilholz
Een vertrouwd adres op de Laan van Meerdervoort tussen Goudenregenstraat en Fahrenheitstraat in Den Haag voor uw vragen over gezondheid. Specialist in homeopathie en huidverzorgingsproducten. Regelmatig themadagen. Optimale bereikbaarheid met tram 3 en 12 en de RandstadRail.

Medicijnen.nl
Medicijnen.nl is een Nederlandse internetapotheek. Verkoop van medicijnen en hulpmiddelen en deskundig advies.
Gratis abonnement op de pil.

Apotheek.nl
De apotheek is de plaats waar u deskundig en persoonlijk advies kunt krijgen over het gebruik van uw geneesmiddelen. Op apotheek.nl kunt u ook terecht voor betrouwbare informatie over medicijnen die uw arts u voorschrijft en over medicijnen die u zonder recept kunt kopen.  Deze site is gemaakt door Nederlandse apothekers, verenigd in de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). Elke maand staat op apotheek.nl een ander thema centraal. Apotheek.nl is bedoeld voor iedereen die betrouwbare informatie zoekt over geneesmiddelen of iets wil weten over de apotheek. De auteurs hebben geprobeerd de informatie zo toegankelijk mogelijk te maken. Er is daarom een selectie gemaakt van alle beschikbare informatie over geneesmiddelen. Dat betekent dat de geneesmiddeleninformatie geen vervanging kan zijn van de bijsluiter, maar een aanvulling daarop vormt. De auteurs van de geneesmiddeleninformatie zijn allen apothekers. De inhoud van geneesmiddelen en zelfzorg wordt gecontroleerd en actueel gehouden door het Wetenschappelijk Instituut Nederlandse Apothekers (WINAp), het wetenschappelijk bureau van de KNMP. Vooral voor de geneesmiddelen informatie is actualiteit belangrijk. Daarom is bij elke geneesmiddelbeschrijving aangegeven op welke datum de tekst voor het laatst herzien is. De informatie over aandoeningen die u onder Geneesmiddelen kunt vinden, is geschreven door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Geneesmiddelen repertorium
Is een overzicht van het door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen geregistreerde informatieteksten (IB1 teksten) van farmaceutische specialitťs.

Efarma
Apotheek eFarma is een officiŽle Nederlandse apotheek met een eigentijds distributiesysteem voor medicijnen op doktersrecept, medische hulpmiddelen en vrij verkrijgbare medicijnen. Apotheek eFarma bezorgt de door u bestelde medicijnen bij u thuis of op het werk. U hoeft dus niet meer in de rij te staan! Apotheek eFarma kan door deze werkwijze kostenbesparend werken. Bovendien maakt eFarma intensief gebruik van de mogelijkheden van Internet, e-mail en telefoon om u zo efficient mogelijk van dienst te zijn.

Consumed
ConsuMed is een onafhankelijke gezondheidswebsite voor consument en patiŽnt met informatie over ruim 8000 in Nederland en de EU geregistreerde medicijnen en ruim 4000 aandoeningen en medische termen. Met meer dan 160.000 schermpagina's is ConsuMed verreweg de grootste medicijnen-website van de Benelux. ConsuMed geeft geen vergelijkende informatie, geen diagnoses en geen behandeladviezen. Dat is de taak van uw (huis)arts en apotheker. Het doel van ConsuMed is optimale medicatievoorlichting en -begeleiding van iedere afzonderlijke patiŽnt. Op die manier wil ConsuMed een bijdrage leveren aan een verantwoorde keuze en een juist gebruik van medicijnen.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) 
De taken van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zijn neergelegd in artikel 29, lid 1 van de Wet op de Geneesmiddelenvoorziening. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen is een uitvoerend orgaan met een zelfstandige bevoegdheid om, op basis van de wettelijke criteria, geneesmiddelen in het register in te schrijven, te weigeren of door te halen. Geregistreerde geneesmiddelen mogen op de Nederlandse markt worden verhandeld. Bij inschrijving stelt het CBG de tekst van de productinformatie en van de patiŽntenbijsluiter vast. Het CBG heeft de bevoegdheid - artikel 8a van het Besluit op het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen - om namens Nederland mee te werken aan en te adviseren bij de totstandkoming van EU-vergunningen voor het in de handel brengen van geneesmiddelen.

Geneesmiddelenbulletin
De Stichting Geneesmiddelenbulletin stelt zich ten doel rationele farmacotherapie te bevorderen. Daartoe verstrekt zij onafhankelijke en objectieve informatie over geneesmiddelen aan allen die deze voorschrijven, afleveren of gebruiken. De belangrijkste activiteit van de stichting betreft het periodiek uitgeven van het Geneesmiddelenbulletin. De inhoud komt tot stand in samenspraak met deskundigen in het veld.

Marihuana als medicijn
Marihuana is al enige duizenden jaren bekend in de kruidengeneeskunde. De actieve bestanddelen zijn de zo geheten cannabinoÔden, vooral het tetrahydrocannabinol (THC). Het kruid, officieel Cannabis sativa geheten, is in de loop van de jaren gepropagandeerd als middel dat de eetlust opwekt, de spieren ontspant, de geest scherpt, de stemming verbetert, kalmerend werkt, angst vermindert en pijn en misselijkheid bestrijdt. (gezondheidsraad: Beraadsgroep geneeskunde. Marihuana als medicijn. Rijswijk: gezondheidsraad, 1996; publicatie nr 1996/21)

Apotheekmanagement
Apotheekmanagement Online is een speciaal voor apothekers ontwikkelde onafhankelijke website die er op gericht is actuele informatie te geven over interessante praktische onderwerpen zoals die op Internet te vinden zijn. Dit kan variŽren van zaken ten aanzien van Personeel (denk aan vacatures), via Management (schappenplannen, effectief werken), Automatisering (computers, elektronisch verzenden van recepten), Fiscaal-juridische zaken (belasting, pensioen en verzekering), Gezondheidszorg (farmaceutische zaken in het algemeen) tot (Ver)bouw (van de praktijk/winkel). AM Online wil de apotheker wegwijs maken op Internet ťn deze op de elektronische snelweg houden! Hiertoe zijn geen specifieke registratieprocedures of passwords noodzakelijk.

Healthbase
Health Base is een onafhankelijke non-profit instelling die medische en farmaceutische kennis beheert. Deze kennis is gericht op praktijkgerichte vakinhoudelijke ondersteuning van apotheken en huisartsenpraktijken.
Stichting Health Base maakt deel uit van de PharmaPartners Groep.
Health Base wil bijdragen aan een optimale patiŽntenzorg. Zij ondersteunt daartoe zorgverleners met informatie. Zorgverleners zijn daarmee toegerust om kwaliteitszorg te leveren. De informatie sluit aan bij de praktijk. Health Base bereikt patiŽnten via hun zorgverleners. PatiŽnten spelen een belangrijke rol bij het totstandkomen van bijvoorbeeld voorlichtende teksten over geneesmiddelen.

Farma actueel
FarmaActueel, de onafhankelijke nieuwssite voor de ziekenhuisapotheker. Wij bieden u dagelijks het actuele nieuws op uw vakgebied, zowel wetenschappelijk als maatschappelijk. Dit ondersteunen wij met een wekelijkse nieuwsbrief. Dia- en audiopresentaties van farmaceutische congressen, symposia en cursussen zult u aantreffen op deze website. SOJA-adviezen zijn te downloaden of interactief te beoefenen. Ook kunt u diverse beleidsstukken inzien en downloaden. Tenslotte bieden wij u links naar interessante webpagina's. De redactieraad is geformeerd uit ziekenhuis apothekers. Wij wensen u veel genoegen toe op deze website.

Pharaceutisch weekblad
Vakblad voor apothekers

De Stichting Farmaceutische Kengetallen
De Stichting Farmaceutische Kengetallen verzamelt en analyseert gegevens over het geneesmiddelengebruik in Nederland. De SFK beschikt over de meest omvangrijke, meest gedetailleerde gegevensverzameling op dit gebied in Nederland. De gegevensverzameling komt tot stand met behulp van meer dan 1.550 van de 1.720 openbare apotheken in Nederland en omvat de gebruikscijfers van ruim 14 miljoen personen.

Pharma.nl
de startpagina voor pharma professionals

Vereniging van jonge apothekers
De Vereniging van Jonge Apothekers (VJA) komt op voor de belangen van de beginnende apotheker en daarmee voor de toekomst van de professie en de kwaliteit van de dienstverlening aan patiŽnten. De VJA doet dat langs verschillende wegen. De VJA helpt beginnende apothekers op weg tijdens de belangrijke eerste jaren van hun carriŤre....

Kring Apotheken
De Kring-apotheker en zijn team zijn de deskundige gesprekspartners van hun patiŽnten en staan voor aantoonbare zorg. Om op lange termijn een waarborg te hebben voor zorg en kwaliteit wordt vanuit een collectief, samen met Interpharm, efficiŽnte bedrijfsvoering ontwikkeld. De Kring-apotheek vervult een voortrekkersrol in de samenwerking tussen voorschrijver, zorgverzekeraar en toeleveranciers in de geneesmiddelenverstrekking, zodat zij als trendsettend zowel als toonaangevend erkend wordt in Nederland. De thematiek 'zorg' staat hierbij centraal. In hechte en plezierige samenwerking ontwikkelen de Kring-apotheker en zijn team zich tot een zelflerende organisatie. De verantwoordelijke apotheker heeft professioneel en bedrijfsmatig voldoende bevoegdheden om aan alle verplichte Kring-elementen te kunnen voldoen en kan gevestigd zijn zowel in als buiten een gezondheidscentrum.

Natuurapotheek
In 1994 begon Naturapharma met het importeren van Ardense kruidentheeŽn uit WalloniŽ en enkele verzorgende producten (Jojoba olie!) uit IsraŽl. Inmiddels heeft Naturapharma een uitgekiend gamma aan hoogwaardige fytotherapeutische preparaten, voedingssupplementen en verzorgende producten. Van topproducten tot teenproducten! Naturapharma is gevestigd in Waalre, in ťťn van de groenste regio’s in ons land. Van hier uit worden onze 100% natuurlijke gezondheids- en welzijnsproducten geleverd aan verschillende verkooppunten in heel Nederland en delen van BelgiŽ.

Optima Farma
Dť beroepsorganisatie van apothekersassistenten. Optima Farma behartigd, gevraagd en ongevraagd, als beroepsorganisatie, de belangen van apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten (in de toekomst) en andere apotheekmedewerkers. Hierbij is Optima Farma niet alleen een platform, maar ook de stuwende kracht om de profilering van het beroep van apothekersassistent en farmaceutisch consulent verder uit te dragen en te ondersteunen.

Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie
De KNMP is de beroepsorganisatie van apothekers. Op deze site staat informatie voor iedereen die belangstelling heeft voor de farmacie en de beroepsuitoefening van de apotheker.

Service apotheek
Service Apotheek is een samenwerkingsverband van meer dan 150 geselecteerde apotheken verspreid over geheel Nederland. Bijna 2 miljoen cliŽnten ontvangen geneesmiddelen en zorg vanuit Service Apotheken. Klik hiernaast op de diverse producten en diensten voor meer informatie over de service en zorg.

LLOYDS Apotheken
Een keten van kwalitatief hoogwaardige apotheken door heel Nederland. LLOYDS Apotheken heeft als missie op betrokken wijze klanten en partners te voorzien van geneesmiddelen, gezondheidsproducten, informatie en ondersteuning op een manier die het beste bij hen past. Daarbij luisteren wij goed naar onze klanten en partners; voorschrijvers, industrie, verzekeraars ťn naar onze eigen medewerkers. Zij vormen immers het hart van ons bedrijf en de verbindende schakel met de markt. LLOYDS Apotheken investeert dan ook voortdurend in de kwaliteit van haar apotheken en in de opleiding en ontwikkeling van al haar medewerkers.

Mediveen groep
De overname van acht Mediveen-apotheken -destijds eigendom van Ahold- markeert  het begin van de Mediveen groep BV. Dat was in 1995. In 2004 zijn we uitgegroeid tot een keten van ruim 185 apotheken verspreid over het land met een centrale staf in Utrecht. Een keten van topapotheken. Herkenbaar voor patiŽnt, voorschrijvers en zorgverzekeraars. DŠt is onze ambitie. Door afspraken te maken met andere zorgverleners realiseren we een samenhangend en kwalitatief hoogwaardig zorgaanbod voor de patiŽnt. We bewaken het evenwicht tussen commercie en zorg. Zetten hoog in op Farmaceutische PatiŽntenzorg. Bundelen onze krachten door clustervorming. Streven naar een optimale bedrijfsvoering.

Poa
Het nascholingsbureau POA (Postacademisch Onderwijs Apothekers) organiseert geaccrediteerde nascholingscursussen voor (ziekenhuis)apothekers, huisartsen en apothekersassistenten.

Arts en apotheker
Arts en Apotheker is de eerste gespecialiseerde vinddienst voor en door professionals in de Nederlandse gezondheidszorg. Wij brengen alle beschikbare bronnen en nieuwsfeiten voor u samen, zodat u in een paar clicks een volledig overzicht krijgt van alle voor u relevante informatie.

Extra apotheken
Extra Apotheek! Hier vindt u informatie, adviezen en tips over veel voorkomende gezondheidsonderwerpen. De Nederlandse Extra Apotheken hebben voor u informatie over de meest voorkomende aandoeningen, objectieve adviezen en praktische tips. In principe kan uw vraag altijd beantwoord worden, want u bent nu in staat om online uw vragen te stellen aan een van onze apothekers!

Meldpunt medicijnen
Meldpunt Medicijnen. Dit is een meldpunt voor iedereen die medicijnen gebruikt en daar een ervaring over kwijt wil. Bijvoorbeeld een medicijn dat niet doet wat het moet doen. Of vervelende bijwerkingen geeft. Of niet wordt vergoed. Ook als een medicijn juist erg goed werkt, kunt u dat melden.
Met de resultaten van de meldingen kunnen we gebruikers beter voorlichten over hun medicijnen. Zonodig spreken we ook fabrikanten, verzekeraars of de overheid aan. Uw melding is dus zeer welkom.

Nederlandse Industrie Apothekers vereniging
De NIA stelt zich als doel het behartigen van de belangen van de Nederlandse industrieapothekers en als zodanig het bevorderen van de industriŽle farmacie in al haar facetten.

SBAweb
De Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA) is opgericht door werknemers- en werkgeversorganisaties. Als uitvoeringsorganisatie voor de CAO Apotheken richt de SBA zich op arbeidsmarktbeleid, scholing en informatievoorziening in de apotheekbranche.

De Vier Vijzels
De Vier Vijzels is een groeiende groep van 57 apotheken. Sinds maart 2002 is er een officieel samenwerkingsverband met onze zustermaatschappij InterPharm en de Vereniging Kring Apothekers Nederland (VKAN). De organisatie van De Vier Vijzels wordt vanuit ’s-Hertogenbosch ondersteund door een centraal team op diverse gebieden.

Lareb
Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is door de overheid aangewezen om vermoede bijwerkingen van geneesmiddelen te registreren en analyseren.

Sal apotheken
Voor SAL Apotheken staat de klant centraal. Dat wordt zichtbaar in de wijze waarop het producten- en dienstenaanbod wordt ontwikkeld. Maar vooral in het werksysteem, de inrichting van de apotheek en het personeelsbeleid. Alle elementen worden toegespitst op de dienstverlening naar de klant. Dat betekent luisteren en handelen naar de wensen en behoeften van de klant. Onderzoek, zoals regelmatig wordt gehouden, wordt benut om die wensen te meten. Daarnaast is er oog voor de individuele klant. SAL Apotheken richt zich de komende jaren bovendien op het ontwikkelen van diensten voor specifieke klantengroepen.

WINAp
Het Wetenschappelijk Instituut Nederlandse Apothekers (WINAp) is op 3 april 1996 opgericht. De op dat moment binnen het KNMP-bureau bestaande afdelingen voor beroepsinhoudelijke ondersteuning van apothekers werden erin samengebracht.

Werken in de apotheek
In de apothekersbranche dreigt een groot tekort aan personeel. So What? denk je misschien. Ze zitten overal te springen om mensen. Dat klopt. Maar als de dienstverlening van apotheken: het verstrekken van medicijnen, in de knel komt, staat de gezondheid van mensen op het spel.

Geneesmiddelen top 500

Ziektebeelden

Old bike soft
Professionele software voor de Nederlandse apotheek


Vindplaats

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O |
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
Google
Web www.vindplaats.com

Home | Uw link toevoegen | Adverteren | Webhosting | Traffic | Email

 

Terug naar het hoofdmenu

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

(C) UGA MEDIA PUBLISHING