Afvalscheiding - overzicht van Afvalscheiding sites, verenigingen en informatie over Afvalscheiding 

 

 

 

 

Zebra verkeerstheorie cd-roms - toets uw kennis met deze oefen cd-rom
Rijexamen doen?

 

Afvalscheiding - Vindplaats.com


Afvalscheiding
Meer scheiding en preventie van huishoudelijk afval en tegengaan van zwerfafval kan! Op deze site van het Afval Overleg Orgaan vinden gemeenten informatie over beleid, subsidies, instrumenten, afvalstromen, cijfers en ervaringen van anderen.

Branchevereniging Kringloopbedrijven
De 120 BKN Kringloopwinkels zijn boeiende warenhuizen. Voor zon beetje alles wat u in uw huishouden gebruikt, kunt u er terecht, plus nog veel meer. Kringloopwinkels zijn een paradijs voor prijsjagers, verzamelaars, milieubewuste kopers en snuffelaars. Kom eens kijken in n van onze winkels! Kringloopmedewerkers zijn gemotiveerde mensen die de doelstellingen van het bedrijf steunen. Ongeveer een derde van hen heeft er een betaalde baan (meer dan 600 mensen!), een derde helpt vrijwillig en een derde vindt er via een werkgelegenheidsproject een plaats. Door de vele verschillende werkzaamheden binnen een Kringloopbedrijf, is het boeiend er te werken. Of het nu gaat om transport, administratie, verkoop, reparatie, magazijn: de werkzaamheden zijn boeiend en bieden afwisseling. De Kringloopbedrijven helpen het milieu te ontlasten, door het creren van een kringloop. De droom van overheid en milieuorganisaties is een afvalloos tijdperk. Is dat haalbaar? Cruciaal is de vraag: wat s afval? Als alle afgedankte producten afval zijn, komt het er op aan deze producten zo voordelig mogelijk (in volumes en milieubelasting gerekend) te vernietigen.

Kringloopbedrijven Belg
De Kringwinkels zijn de kringloopwinkels nieuwe stijl. Voor de klant betekent De Kringwinkel een extra garantie op kwaliteit. Alle Kringwinkels hanteren immers dezelfde waarden en leggen zichzelf normen op. Dat gaat van winkelinrichting, service bij verkoop, klantvriendelijkheid, enz. tot de kwaliteit van de goederen zelf.  De Kringwinkels zijn niet uit het niets ontstaan. In Vlaanderen hebben we al tien jaar ervaring met kringloopcentra. In het begin van de jaren negentig ontstonden een aantal regionale initiatieven van enthousiaste medewerkers; vandaag is er een netwerk van kringloopcentra dat heel Vlaanderen beslaat.

Milieuwinst.nl
Schoner produceren, ofwel het verminderen van afval en emissies aan de bron, klinkt aantrekkelijk. Maar hoe werkt het in de praktijk? Op deze site vind je meer dan 800 maatregelen plus een groot aantal praktijkvoorbeelden, waaruit blijkt dat schoner produceren uitermate rendabel kan zijn. Met de PAP-scan kan je in 10 minuten je eigen Preventie Actieplan opstellen. Als je op de hoogte wilt blijven van nieuws op deze site, raden we je aan deze pagina te bookmarken en je bovendien op te geven voor de nieuwsbrief!

Animo voor afvalscheiding vermindert (CBS)
De Nederlandse bevolking is de laatste jaren iets minder milieubewust. In 1997 scheidden nog acht van de tien Nederlanders groente- en fruitafval van het overige afval. In 2003 doen nog maar zeven van de tien dat. Gooide in 1997 nog 90 procent van de Nederlandse bevolking lege flessen in de glasbak, in 2003 doet 87 procent dit nog.

P van der Kooijgroep
Afval Container Service neemt binnen P. van der Kooij Groep nog steeds een belangrijke plaats in. Maar wij doen veel meer dan alleen lege containers plaatsen en volle containers afvoeren. Al bijna twintig jaar zorgen wij er tevens voor dat het door ons verzamelde bouw- en sloopafval op deskundige wijze wordt gescheiden waardoor het geschikt wordt voor verdere verwerking en hergebruik. Daarbij anticiperen wij zoveel mogelijk op veranderende maatschappelijke opvattingen en wettelijke regelingen, met gebruikmaking van de nieuwste technische mogelijkheden. Daardoor wordt het scheiden van afval voor onze relaties extra aantrekkelijk.

De Brantjes Nijssen groep
Oud papier is voor u afval, waar u zo snel en eenvoudig mogelijk van af wilt. Voor ons is oud papier een grondstof; wij scheiden en sorteren het zodat er weer nieuw papier van gemaakt kan worden. U kunt uw oud papier bij ons aanbieden, maar wij kunnen het ook bij u ophalen. En datzelfde geldt voor karton, restafval, plastic, metalen, pallets en swill. Voor vertrouwelijke informatie bieden wij de discrete vernietiging van archief, datadragers, kantoor papier en documenten.

Twence afvalverwerking
Op 1 januari 2001 is Twence B.V. afvalverwerking van start gegaan.
Vanaf die datum zijn onder de naam "Twence" de afvalverbrandingsactiviteiten van aviTwente B.V. samengevoegd met de afvalverwerkingactiviteiten van de sector milieu van de Regio Twente (o.a. stort, compostering en grondbank). De onderneming telt 170 medewerkers bij een omzet van meer dan €50 miljoen per jaar. Vanuit een centraal gelegen locatie - beide fusiepartners liggen naast elkaar op het bedrijventerrein Boeldershoek - is Twence in staat om (eur)regionaal een breed scala van afvalverwerkingactiviteiten aan te bieden. Zowel voor de Twentse burger als voor inzamelaars/ontdoeners van afval biedt Twence een volledig integraal verwerkingspakket. In de loop van 2002 werd daar nog een extra activiteit in de vorm van een scheidingsinstallatie toegevoegd. Hiermee speelt Twence in op de vraag in de markt om steeds meer afval geschikt te maken voor recycling en nuttige toepassing. De bouw van deze installatie maakt het afvalverwerkingaanbod compleet. Hier vindt de in de Wet Milieubeheer gehanteerde Ladder van Lansink in de praktijk toepassing.

Recycling netwerk
De Nederlandse overheid dreigt, onder druk van de Verpakkingsketenorganisatie SVM-Pact af te zien van hervulbare verpakkingen en uitbreiding van statiegeld. Deze verdergaande toegeeflijkheid roept steeds meer negatieve reacties op. Zeker nu blijkt dat de recycling van verpakkingsmateriaal in Nederland al sinds 1998 stagneert. Bedrijven in de dranken- en verpakkingsindustrie en grote supermarktketens voeren samen achter de schermen een campagne om de huidige verplichtingen voor navulverpakkingen en statiegeld teniet te doen. Het Recycling Netwerk is opgericht om ervoor te zorgen dat staatssecretaris Van Geel niet toegeeft aan de lobby van het bedrijfsleven. Het netwerk bestaat uit een veelheid van leden en ondersteunende organisaties - Nederlandse, Europese en internationale non-profit milieubeschermingsorganisaties, lokale afvalmanagementautorietien, afvalverwerkingsbedrijven en anderen.

Kringloopbouwmaterialen
De kaart van Nederland met leveranciers van gebruikte bouwmaterialen, waaronder restanten, tweede-keus en licht beschadigde materialen die goedkoper zijn dan nieuwe bouwmaterialen. Ook voor de tuinliefhebber zijn er allerlei bruikbare materialen te vinden, zoals plavuizen, tegels, hekwerken en ornamenten. Op de achterzijde van de kaart vind u alle adressen van de leveranciers op postcode gesorteerd.

Afval overleg orgaan
Het Afval Overleg Orgaan (AOO) is sinds 1990 een platform voor bestuurlijk overleg en afstemming tussen rijk, provincies en gemeenten over afvalbeheer in Nederland. Het AOO wordt ondersteund door een bureau. Dit bureau fungeert als secretariaat en is een kenniscentrum voor alle betrokken partijen bij de voorbereiding, evaluatie en uitvoering van afvalbeheer. Het bureau werkt aan het realiseren en implementeren van het Landelijk afvalbeheerplan, het monitoren en evalueren van afvalbeheer, het stimuleren van afvalpreventie en -scheiding, het verkennen van toekomstige binnen- en buitenlandse (afvalmarkt)ontwikkelingen en het verzorgen van informatie voor betrokken partijen over afvalbeheer.

 

Vindplaats

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O |
P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
Google
Web www.vindplaats.com

Home | Uw link toevoegen | Adverteren | Webhosting | Traffic | Email

 

Terug naar het hoofdmenu

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

(C) UGA MEDIA PUBLISHING